Wołowina pieczona w niskiej temperaturze

Wołowina pieczona w niskiej temperaturze

Wołowina pieczona w niskiej temperaturze

Przepis na : obiad

Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem rémoulade.    Składniki:  - 1 kg ładnego mięsa wołowego- sól- świeżo mielony czarny pieprz- słodka czerwona papryka- rozmaryn (dałam suszony)- olej rzepakowy Mięso wyjmujemy z lodówki  na 2-3 godziny przed przyrządzaniem. Piekarnik nagrzewamy do 80°C. Mięso płuczemy, oczyszczamy z błon i dokładani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mięso, wołowina, rozmaryn, papryka, śniadanie, kolacja, mielone, śniadania, obiad, sok, bułki, sosy, sałata, słodkie, mięsa pieczone, mięso mielone, bez pieczenia, sos do mielonego , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięso na obiad, dodatki do mięs, dania bez mięsa, dania na gorąco, sos do sałaty

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.