Gołąbki z włoskiej kapusty tradycyjne

Gołąbki z włoskiej kapusty tradycyjne

Gołąbki z włoskiej kapusty tradycyjne

   Lubimy gołąbki, więc robimy ich dużo.Włoska kapusta nadaje się do nich doskonale.Aby je zrobić musimy zgromadzić:-2 solidne włoskie kapusty-ok. 1 kg mielonej łopatki lub mielonego mięsa wieprzowego-70 dkg ryżu, czyli 7 torebek x 100g-2 marchewki-przyprawę do bigosu-przyprawę barbecue-warzywko-pieprz-olej   Surową kapustę nacinamy u nasady liści, aby łatwiej się sparzała i aby łatwiejoddzielały się liście.   Kapustę wkładamy do garnka z wrzątkiem, zmniejszamy ogień i sparzamy z obu str... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.