Frittelle sw.Jozefa czyli slodkie, tluste i lekkie jak piorko
Frittelle sw.Jozefa czyli slodkie, tluste i lekkie jak piorko
Do tłustego czwartku jeszcze cała masa czasu ale w ubiegłą niedzielę naszła mnie wręcz potworna ochota na smażone w głębokim tłuszczu słodkości. Wszystko za sprawą czasu spędzonego przy przeglądaniu książki "Kocham Toskanię". Tam właśnie znalazłam przepis na Frittelle św. Józefa, małe placuszko pączuszki na bazie gotowane ryżu. Wbrew temu, że są smażone w głębokim tłuszczu są lekkie, delikatne z czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry
Autor
Wiewióra
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczywo, chleb, włoska, ryż, słodkie, ryż smażony
Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję