Verrines.

Verrines.

Verrines.

Przepis na : deser

Amerykańskie cupcakes zawojowały świat kilka lat temu, a przebojem ostatniego roku są francuskie przystaweczki ,przekąseczki "Verrines", spolszczone to verinki. Verrines podajemy w małych, przezroczystych szklaneczkach o pojemności 60-100ml.Ja korzystam ze szklaneczek do herbaty, które ( 2 tuziny ) żona kiedyś przywiozła z Turcji. Układamy w nich warstwowo składniki wytrawne ,owocowe, słodkie, słone i kwaśne. Kompozycja smakowa zależy od nas ,ale ważne ,aby warstwy ostre przekładać łagodniejszymi. No i wrażenia estety... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

seler naciowy, orzechy, seler, pomarańcze, cytryna, francuskie, kiwi, suszone pomidory, szynka, sosy, sałata, sos czosnkowy, koperek, pomidor, ogórki, orzechy włoskie, cupcakes, dietetycznie, dietetyczne , ogórek, żurawina, włoska, czosnkowy, warstwowa, łosoś, słodkie, susz, syrop, zakąski, deser

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.