Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej
Przepis na : obiad
Często do pieczenia karkówki używam musztardy. Miód dodałam po zainspirowaniu się jedną z potraw pokazowych z "Kuchennych Rewolucji", po obejrzeniu jednej z powtórek. Efekt? Ciekawy, lekko słodki smak. Ostatnio bardzo lubię takie połączenia.
Składniki:
6 plastrów karkówki
3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy kremskiej
cebula
2 łyżki miodu
Wykonanie:
Karkówkę umieścić w misce, dodać oba rodzaje musztardy i miód. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Zamarynowaną karkówkę przełożyć do brytfanny... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku
Autor
PasjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, miód, ziemniak, karkówka, cebula, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, pieczone ziemniaki, karkówka pieczona, pieczona karkówka, koperek, francuskie, lekka, ciekawe przepisy, marynaty, słodkie, obiad, mięso, karkówka w cebuli, mięsa pieczone
Inne przepisy z Pasja Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję