Maślane rogaliki

Maślane rogaliki

Maślane rogaliki

 Przepis na te maślane rogaliki pochodzi z książki "Smakowite pieczywo" wydawnictwa Weltbild.Składniki: 42 g świeżych drożdży, 500 g mąki, 1/5 szklanki cukru, 1 jajko, 100 ml letniego mleka, 150 g masła, 1 łyżeczka soli, 1 duże jabłko. Przygotowanie:     Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru, do uzyskania płynnej konsystencji. Dodajemy do letniego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie mieszamy mąkę, z cukrem, solą, jajkiem, miękkim masłem oraz wyrośniętymi drożdża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, ciasto, jabłka, placki, chleb, ciasto na niedziele, pieczenie, słodkie, ciasta z jabłkami, placki z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.