Przepis na : śniadanie
Na szybko, przed szkołą, sycąca, słodka, potrzeba więcej zachęcać? Wydaje mi się, że nie :)Składniki:2 jajka2 duże garście malin/jeżyn3 łyżki jogurtu naturalnegoCynamon1 łyżeczka oleju roślinnegoSkładniki:Na rozgrzaną patelnię nakładamy olej. Następnie wbijamy jajka i energicznym ruchem roztrzepujemy żółtka. Układamy jedną garść malin na surowych jajkach i posypujemy cynamonem. Smażymy do momentu aż jajecznica się zetnie. Podajemy ją z naturalnym jogurtem i resztą owoców. Różowa jajecznica z malinami ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...