Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi
Obiad ekstra klasa :) sos poezja! Mogłabym go jeść sam bez niczego :) Piersi takie jak lubię, lekko różowe i soczyste. Ale jednak upieczone. Składniki na piersi:2 piersi z kaczki ze skórąsól morskapieprzczosnek granulowanysuszony majeranekświeże 2 gałązki rozmarynu4 liście laurowe4 ziela angielskie2 kulki jałowcaolej do smażenia Składniki na sos:150 ml porto (lub innego słodkiego czerwonego wina)6 kostek gorzkiej czekolady (dobrego gatunku)2 łyżki miodu naturalnego2 łyżki masła2 gwiazdki anyżu1 pałka cynamonu1/... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, pierś, piersi, kaczki, czekoladowa, piersi z kaczki, mięso, pieczenie, pomarańcze, miód, ziemniak, rozmaryn, żurawina, wiśnia, czekolada, ziemniaki, obiad, czosnek, sok, porzeczki, kapustą, kapusta kiszona, pomidor, słodkie, dania mięsne, sos mięsny, masło czosnek, ziemniaki na obiad, lekkie dania, sos z octu balsamicznego
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz