Bajgle tureckie - simit

Bajgle tureckie - simit

Bajgle tureckie - simit

Zrobiłam pyszne tureckie bajgle. Są mięciutkie w środku a skórka jest lekko słodka i chrupiąca. Nie ma potrzeby ich jeść z dodatkami ponieważ same w sobie są pyszne. U mnie zniknęły w szybkim tempie. Dlatego polecam zrobić z podwójnej porcji.Składniki:500 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa3 łyżeczki suszonych drożdży instant200 ml mleka70 ml letniej wody1 jajko1 łyżka cukru1,5 łyżeczki soliDo posmarowania100 g sezamu100 ml letniej wody1 łyżka syropu trzcinowego DiamantPrzygotowanie:Mąkę przesiać do misy miksera, wsy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję