Ciasto, ktore musi sie udac

Ciasto, ktore musi sie udac

Ciasto, ktore musi sie udac

Minionej niedzieli zastanawialam sie czy znani szefowie kuchni tez maja wpadki kulinarne? Pewnie zanim doszli do tak wysokiego poziomu w kuchni na poczatku popelniali bledy jak kazdy. Wszak czlowiek uczy sie na bledach.Mi niestety bledy zdarzaja sie w przypadku ciast. Tak tez bylo wlasnie w weekend gdy z mysla o moich niedzielnych gosciach robilam ciasto z truskawkami. Chyba myslami bylam nie tam gdzie trzeba, czyli nie przy ciescie, bo inaczej bym nie zrobila tak glupich, szkolnych bledow.A zapowiadalo sie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, galaretka, cukier, mąka, mak, biszkopt, truskawki, truskawka, ciasto z galaretka, lekkie ciasto, porzeczki, lekka, ciasto z truskawkami, słodkie, czarna porzeczka, ciasto które zawsze się udaje, ciasto z bezami, ciasto z truskawkami i galaretką, ciasto na niedziele, ciasto z masa, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto z makiem, ciasto z porzeczką, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasta z masa, masa z galaretki, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 19 maja 2009 13:23:00

Uwielbiam je ! :) To tak jak pleśniaczek prawda? Ja uwielbiam z czerwonymi porzeczkami najbardziej:) Mniam:))

Pinos, 19 maja 2009 13:32:00

Myślę że błędy i porażki zdarzają się każdemu, a nie tylko nam - amatorom.A skubaniec piękny, skubaniutki...

Karolka, 19 maja 2009 14:13:00

Majanko ja tez to ciasto uwielbiam. A najbardziej ze swiezymi, czarnymi porzeczkami. Juz sie doczekac nie moge jak bede w Polsce latem i bede robic to ciasto z Mama. Mniam.A skubaniec to tak jak plesniak czy kruszon. Co region to nazwa :)Pinos czlowiek na bledach sie uczy i mysle, ze takie wpadki na dlugo zostaja w pamieci. No ale ta moja to juz wstyd.pozdrawiam

Mafilka, 19 maja 2009 18:39:00

Skubaniutki zawsze się udaje, to fakt :-)Też kiedys zalałam ciasto w podobny sposób... i i tak zostało zeżarte z wielkim mlaskiem ;))Pozdrawiam :-)

Ania, 19 maja 2009 20:21:00

Czasem to wina złej galaretki po prostu. Gellwe dwa razy mi się nie ścięła! Już jej nie tykam :)A skubańca uwielbiam.

Anonymous, 19 maja 2009 21:52:00

No wiesz Siostra,ten wstęp brzmi jak" krótki film o zabijaniu", czytałam to tak jakbym czytała thiller- kulinarny....WSPÓŁCZUJĘ TEŻ RAZ TAK ZROBIŁAM i to w dodatku placek robiłam Mężowi do pracy- PORAŻKA!!!ale SKUBAŃCA NIE UMIEM ROBIĆ,nasza MAMA robi GO najlepiej...pozdrawiam, no i smacznego!

emma001, 19 maja 2009 22:02:00

Ahh kocham to ciasto. Moja mama zawsze robiła i nadal robi taki plesniaczek ;) wszyscy go uwielbiają ;)

asiejka, 20 maja 2009 00:44:00

galaretki czasem lubią płatac figleale skubaniec jest pięknyuwielbiam takie prawdziwie domowe wypieki..

Karolka, 20 maja 2009 11:56:47

Mafilka moje pechowe ciasto tez zostalo pochloniete ze smakiem, ale przeszlo pewna modyfikacje. Musialam z niego zrobic cos co bedzie ladnie wygladac mimo niepowodzenia.Aniu ja z galaretka Guellwe tez mam zle doswiadczenia i kupila ja tylko raz. Teraz mam swoja sprawdzona galaretke, ale jak widac teraz zrobila mi psikusa.Siostra pisalam jak bylo, a bylo dramaycznie z tym plackiem. Poza tym chcialam ladnie wypasc, bo gosc z Kanady do nas przyjechal.Dobrze, ze ja ze skubancem problemow nie mam i wyszedl jak trzeba.Emma u nas w domu tez jest duze grono wielbicieli tego ciasta.Asiejka czasem takie domowe, swojskie wypieki sa najlepsze.Ciesze sie tez, ze moj skubaniec vel plesniak Wam sie podoba :)pozdrawiam

Komarka, 22 maja 2009 17:55:36

U mnie też nazywa się pleśniak i jest zawsze dodatkowo z ciemną, kakaową warstwą i koniecznie z kwaskowatą konfiturą. Jedno z ciast, które robię prawie z zamkniętymi oczami, a moi znajomi je ubóstwiają :)

Karolka, 25 maja 2009 16:32:58

Komarko ja juz kilka razy jadlam to ciasto z ciemna warstwa, jednak u mnie w domu zawsze robilo sie skubanca z tego przepisu. To moja slodka klasyka :)pozdrawiam