1469.Dżem o smaku ciasta marchewkowego

1469.Dżem o smaku ciasta marchewkowego

1469.Dżem o smaku ciasta marchewkowego

Ciasta marchewkowego nie jadłam, więc nie wiem jak smakuje takie ciasto...ale ten dżem mi posmakował...podjadałam na ciepło prosto z garnka...Marchewkę starłam , ale nie na tej tarce co trzeba, ale i tak pod koniec można użyć blendera i zmiksować..u mnie troszkę były wyczuwalne "drobne nitki" marchewki, ale jak dla mnie nie miało to znaczenia..bo dżem i tak był smaczny...następnym razem dam ciut mniej cukru, bo był troszkę za słodki, ale to kwestia smaku..pomysł na taki dżem znalazłam tutaj. 0,4 kg marchewki 1 puszka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

BożenaBożena

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto marchewkowe, ciasto, marchewka, sok, ananas, przetwory, piernik, cytryna, marchewkowe, cukier, gruszka, słodkie, gotowana marchewka, warzywa, ciasto z gruszkami, jak zrobić wodę z cytryna, słodkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.