MARCHEWKA ZASMAŻANA

MARCHEWKA ZASMAŻANA

MARCHEWKA ZASMAŻANA

Przepis na : obiad

Marchewka na ciepło to szybki i bardzo smaczny dodatek do obiaduPotrzebujemy:5 marchewekliść laurowy2-3 ziarnka ziela angielskiegosólcukier (do smaku)2 łyżeczki masłałyżeczka mąkiWykonanie:Marchewke gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu, wyjmujemy ją z garnka, studzimy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy z powrotem do garnka. W małym garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i mieszając robimy zasmażkę. Naszą pokrojoną marchewkę zagotowujemy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.