Gniazdka Bezowe z Bitą Śmietaną i Frużeliną Wiśniową
Gniazdka Bezowe z Bitą Śmietaną i Frużeliną Wiśniową
Drugi raz w życiu robiłam bezy. Dziś wiem, że do przepisu na bezy trzeba dodać jeszcze dużo cierpliwości od siebie :) Efekty możecie oglądać na zdjęciach. Połączenie słodkiej bezy z ubitą kremówką bez dodatku cukru i kwaśnych wiśni - dla mnie połączenie idealne. Przepis pochodzi z MW.
Gniazdka bezowe 16 sztuk:
4 białka
szczypta soli
220 g drobnego cukru
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego
Wykonanie:
Płaską blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Do miski wbiłam 4 białka, dod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje
Autor
BlondynkaGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bita śmietana, cukier, cytryna, pieczenie, wiśnia, frużelina, ciastka kremówki, sosy, ciasta z kremami, mąka, frużelina wiśniowa, jak zrobić wodę z cytryna, lekka, słodkie, susz, pyszne sosy, ciasto, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto wiśniowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z białek , ciasto na żelatynie, lekkie ciasto, ciasto owocowe, pyszne ciasto
Inne przepisy z Blondynka Gotuje
Dodaj komentarz
Ladylaura.,
16 grudnia 2013 17:27:38Wspaniałe ,uwielbiam bezy i nie umiem ich zrobić.
Magdalena K,
16 grudnia 2013 17:30:29LadyLaura, skoro Blondynka poradziła sobie z bezami to i Tobie wyjdą! Trzymam kciuki! :)
AZgotuj!,
16 grudnia 2013 18:37:57Cudowne, chrupiące, ładnie wyszły!!!:)
Gall,
18 grudnia 2013 16:34:07Zapraszam autora oraz czytelników do wzięcia udziału w konkursie świątecznym na najlepszą potrawę.Szczegóły konkursu wraz z nagrodami (zapas przypraw) na stronie:www.nps-mix.pl/konkurs