Uwielbiam ciasta czekoladowe, dlatego mimo kuszących, sezonowych owoców zdecydowałam się upiec właśnie to ciasto. :) Zachęcił mnie niewielki dodatek mąki i stosunkowo mała ilość cukru (prócz czekolady i orzechów laskowych rzecz jasna :)). Całość polałam polewą czekoladową. Ciasto można upiec dzień wcześniej, smaki się wtedy lepiej przegryzą. Warto się skusić. Podobne ciasto już pojawiło się na blogu, z tą różnicą, że zamiast orzechów laskowych użyłam migdałów (przepis tutaj: Ciasto migdałowe z czekoladą). ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ciasto obłędnie fantastyczne!:-)Z rozkoszą, któregoś dnia, wypróbuję ten przepis.Milej niedzieli!:-)
Pięknie się prezentuje, musi być bardzo smaczne :)P.S. Piękny blog, piękne zdjęciaPozdrawiam
mmm ale pysznie wygląda , uwielbiam takie ciasta i napewno upiekę pozdrawiam ;)
Witam, czy ciasto piec na termoobiegu przez 50-55 min. ? Czy zwyczajnie od dołu ?
Ja wolę piec od dołu, ew. pod koniec pieczenia włączam termoobieg. Ale najlepiej piec tak jak się najbardziej lubi (i czuje swój piekarnik).