Drożdżowe ciasto z figami

Drożdżowe ciasto z figami

Drożdżowe ciasto z figami

Samo ciasto drożdżowe jest delikatne i mało słodkie, bo to figi jakie zostały dodane i miodem polane, mają dodawać całości fajnej słodkości.   Składniki: na tortownicę o średnicy 30 cm: 200 ml mleka, 100 g masła, 20 g świeżych drożdży,   2 jajka, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, 300 g mąki pszennej, szczypta soli, 3 – 4 szt. świeżych fig, 4 łyżki płynnego miodu, ponadto: masło do wysmarowania formy, mąka do podsypania. Przygotowanie: Formę na tortownicę wysmarowujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, figa, jajko, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, polewa, drożdżowe, słodkie, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto na niedziele, fajne ciasta

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.