Przepis na : śniadanie
Zdecydowanej większości nie kojarzy się ona zbyt pozytywnie. "Kleista substancja bez smaku"- w taki sposób jest często opisywana, a szkoda bo nikt nie zwraca uwagi na jej wspaniałe właściwości i fakt, że odpowiednio przyrządzona może być PRZEPYSZNA. Bardziej naukowo Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Wraz z porcją pysznych płatków dostarczamy naszemu organizmowi: witaminę B6 poprawiającą pamięć i koncentrację oraz... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...18-latka, która w pewnym momencie postanowiła zmienić swój tryb życia. W kuchni łączy wszystkie swoje hobby: zdrowe gotowanie, fotografię i jedzenie. Z kuchni wychodzi tylko żeby poćwiczyć. Chce zarażać innych swoją pasją i dzielić się pozytywną energią:)