Wiosenna tęcza

Wiosenna tęcza

Wiosenna tęcza

Kolorowo i bardzo letnio....tęcza kolorów i smaków. Wspaniałe ciasto, można by rzec ...delicje... :)  Biszkopt jasny: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut.Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, babeczki, budyń, jabłka, ciasto, galaretka, biszkopt, masa z galaretki, kokosowe, pączki, ciasta siostry anastazji, słodkie, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z galaretka, ciasto z białek , bez pieczenia, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto kokosowe, mleko w proszku, ciasto z bezami, masa do babeczek, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto mleko w proszku, ciasto bez pieczenia z galaretka

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.