Seromak. Seromakowiec bez spodu.

Seromak. Seromakowiec bez spodu.

Seromak. Seromakowiec bez spodu.

To ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta czy herbatników. Zdecydowanie do przygotowania nie tylko od święta! Składniki: Masa makowa: 900 g gotowej masy makowej z puszki 2 jajka 100 g mielonych migdałów 70 g kokosu *opcjonalnie dwie łyżeczki aromatu migdałowego lub rumowego Masa serowa: 1 kg sera w wiaderku (mój był słodzony, jeśli Wasz jest naturalny, dodajcie ½ szklank... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem i z pasją

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

AsiaAsia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, mielone, pieczenie, przepisy na święta, ciasto, herbatniki, budyń, jajko, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, makowce, lekka, sernik, cukier, słodkie, mleko skondensowane, przepisy na kruche ciasto, słodkie ciasto, cukier puder, mąka, mak, ciasto na herbatnikach, ciasto z makiem, ciasto z masa, ciasto z pomarańczą, jajka na święta, pieczeń z mielonego, ciasta z masa, ciasto z bezami

Inne przepisy z Ze smakiem i z pasją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję