Nie jest to bynajmniej moje pożegnanie z blogiem, a jedynie ze starym piekarnikiem. Bo oto zbliża się wielkimi krokami chwila, na którą czekam już od dość dawna. Za tydzień moja mała kuchnia przejdzie całkowitą metamorfozę. Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Stary, zepsuty piekarnik lada dzień będzie tylko wspomnieniem. Mam też nadzieję, że w końcu będę mogla zabrać się za pieczenie ciast, które do tej pory były na mojej czarnej liście, bo mój piekarnik nie potrafił im sprostać A tym czasem prost... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jak dobrze,że nie żegnasz się z blogiem, uf. Pyszna tarta, chętnie bym się poczęstowała. :)Pozdrowionka:*
No już myślałam o najgorszym,ale piekarnika nie żal ,mój też do wymiany .Tarty takie lubię ,mniam Pozdrawiam i nie strasz tytułami ;)
Majanko jeszcze nie teraz ;-)A tarte polecam tym co lubia takie slodycze.Katka ja poza piekarnikiem zmieniam cala kuchnie i juz sie nie moge doczekac efektow koncowych.
Pyszna ta tarta :) właśnie siedzi sobie w piekarniku, będzie w sam raz do popołudniowej kawki :) piekę ją 2 raz i na pewno nie ostatni :) pozdrawiam :)