Kluski leniwe z otrębami

Kluski leniwe z otrębami

Kluski leniwe z otrębami

Delikatne , mięciutkie kluseczki , które można podać na 2 sposoby , a co najważniejsze można ugotować wersję podstawową, a dopiero przy podaniu stołownicy decydują jak je będą jedli .U mnie ma to zasadnicze znaczenie bo ja nie jadam klusek na słodko , a Mama na słono. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 1 września 2013 17:29:58

fajny pomysł:)

lila08, 1 września 2013 23:22:12

wypróbuję,super pomysł :)

Ania, 2 września 2013 11:02:14

Uwielbiam leniwe, co prawda w wersji wytrawnej, ale Pani przepis naprawdę zachęca do spróbowania na słodko.

Bunia Babciagramolka, 2 września 2013 11:32:02

Aniu - alez ja też jadam tylko na słono. W przepisie podane są 2 wersje - na słodko i na wytrawnie. Kluski robi się tak samo, a doprawia dopiero na etapie podawania. Albo z solą , albo z cukrem i cynamonem. Dla tego pokazałam na zdjęciu 2 wersje.

Mary, 2 września 2013 13:57:19

Uwielbiam leniwe kluski, też zagoszczą u mnie na talerzu, już jutro, na obiedzie:) U mnie - nieodmiennie na słodko!