Lekko pikantny gulasz drobiowy z Porto i suszonymi śliwkami

Lekko pikantny gulasz drobiowy z Porto i suszonymi śliwkami

Lekko pikantny gulasz drobiowy z Porto i suszonymi śliwkami

Dziś zapraszam na drobiowy gulasz pełen smakowitych dodatków. Smak od razu przywodzi na myśl Święta, a to za sprawą suszonych śliwek, anyżu i goździków. Przepis znalazłam na stronie Skumbrie w tomacie. Zapraszam do gotowania!Składniki na 4 porcje gulaszu drobiowego:750 g mięsa drobiowego, pokrojonego w kostkęMarynata:sok z jednej pomarańczy1 duży ząbek czosnku, starty na tarce o małych oczkach3 cm imbiru, starte na tarce o małych oczkach2 liście laurowe1 ziarenko ziela angielskiego5 główek goździków, zmiażdżonyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, drobiowe, gulasz, marynaty, mięso, susz, przepisy na święta, papryka, ryż, kurczak, rozmaryn, pomarańcze, dania z kurczakiem, sok, imbir, słodkie, kurczak w marynacie, kurczak ze śliwkami, kurczak z ryżem, lekkie dania, kurczak z papryką , gotowany kurczak, ostry kurczak, ryż smażony, kurczak z czosnkiem, dania na gorąco

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.