Jegomość Kurczak!

Jegomość Kurczak!

Jegomość Kurczak!

Przepis na : obiad

Potrzebujemy:1 kurczak1 butelka jasnego piwa50g masłasólpieprz cayennesłodka papryka w proszkugałązki świeżych ziół (tymianek, estragon, oregano, lubczyk)Umytego i wysuszonego kurczaka nacieramy solą, obsypujemy pieprzem i papryką. Pod skórę wkładamy małe kawałki masła. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.Po tym czasie do wnętrza kurczaka wkładamy gałązki ziół i nakładamy "jegomościa" na otwartą butelkę z piwem. Wstawiamy go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Pieczemy około godziny, aż kurczak będzie m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.