Przepis na : obiad
Potrzebujemy:1 kurczak1 butelka jasnego piwa50g masłasólpieprz cayennesłodka papryka w proszkugałązki świeżych ziół (tymianek, estragon, oregano, lubczyk)Umytego i wysuszonego kurczaka nacieramy solą, obsypujemy pieprzem i papryką. Pod skórę wkładamy małe kawałki masła. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.Po tym czasie do wnętrza kurczaka wkładamy gałązki ziół i nakładamy "jegomościa" na otwartą butelkę z piwem. Wstawiamy go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Pieczemy około godziny, aż kurczak będzie m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...