Ciasto serowo-cytrynowe

Ciasto serowo-cytrynowe

Ciasto serowo-cytrynowe

Ucierane ciasto z dodatkiem serka homogenizowanego. Dzięki niemu ciasto jest wilgotne, dłużej zachowuje świeżość oraz zyskuje ciekawy smak. Warto spróbować. Ciasto serowo-cytrynowePRZEPIS(forma: 1 keksówka, źródło: wycinek z gazety)Temperatura piekarnika: 180ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min.   Składniki 3 jaja 200 g cukru 150 g margaryny 250 g mąki 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 kisiel cytrynowy 250 g serka homogenizowanego 1 cukier wanilinowy skorka starta z 1 cytryny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 5 sierpnia 2013 22:43:00

śliczne zdjęcia i pyszne ciasto!

Anulla, 28 listopada 2013 18:44:42

zrobiłam!:) ciasto jest aromatyczne dzięki cytrynie i wilgotne od serka:) moim łasuchom smakowało:)

COOLinarna Strefa, 28 listopada 2013 21:31:30

Bardzo się cieszę, że smakowało. :) Pozdrawiam!

Anna Hoszowska, 29 listopada 2013 15:04:39

Tak zachęcacie, że jak tylko wrócę z pracy zabiorę sie do pieczenia :)

COOLinarna Strefa, 29 listopada 2013 21:07:23

I jak upiekłaś? ;) Koniecznie daj znać! :)