Syrop bazyliowy

Syrop bazyliowy

Syrop bazyliowy

Czytelnicy mojego bloga wiedza, że ostatnio zakochałam się  w bazylii i odkrywam jej smak w wersji na  słodko. Na blogu pojawiła się ostatnio bazyliowa panna cotta z poziomkami , domowe lody bazyliowe bez jajek i lemoniada bazyliowa. Dziś zapraszam na syrop bazyliowy. Póki co przetestowałam go jako napój rozcieńczony zimną wodą. I myślę do jakiego dania by go jeszcze wykorzystać... ? A może Wy mi podpowiecie ?   Syrop bazyliowy Czas przygotowania: 10 minut + 6 godzin  Składniki: 200 g wody 120 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.