Popularne w chińskich knajpkach kulki to syte i smaczne danie, które wbrew pozorom można w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna w smaku, jak i w wyglądzie do oryginału. Najlepszym dodatkiem do nich jest ryż oraz słodki sos chili. Wzorowałam się na przepisie ze strony chińskie przepisy. Składniki na ok. 40 sztuk:ok. 1,5 szklanki mleka2 szklanki mąki100g wiórków kokosowych1 podwójna pierś z kurczaka3 jajka1 opakowanie proszku do pieczenia3 łyżki cukru750 ml oleju roślinnego ... czytaj dalej...
Uwielbiam dania z kuchni chińskiej,kurczak w cieście kokosowym musi smakowac wybornie:)
W takim razie polecam spróbowanie zupy z soczewicą, jest pyszna :) Ja za to nie jadłam nigdy kurczaka z kokosem, musi smakować obłędnie :)
Jadlem, wiec czuje sie zobowiazany zapewnic was, ze danie bylo bardzo smaczne :D
No ja też muszę przyznać że to danie jest super. Wiem bo nie raz w pracy u mnie robili i smakowało wybornie :)
Do kurczaka słodkie dodatki bardzo pasują, na pewno by mi smakowało :)
Raczej wolę polską kuchnię ,ale te chińskie kuleczki spróbowałabym:)
Witam, nominowałam Twój blog o zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazania zabawy !!
Jadłam tylko w "chińczyku". Twoje domowe muszą być 100 razy lepsze
Ciekawy ten przepis, nigdy nie zagłębiałam się w tajniki kuchni chińskiej, ale to fajna propozycja :)
Niezłe połączenie, ja bym chętnie skosztowała ale gorzej z moim mężem nie lubi kokosa:)
Świetne! Kurczę, a ja się boję robić coś na oleju:( Po tym jak ze szwagrem prawie spaliliśmy kuchnię w akademiku bo nam olej zapłonął:( A one tak kuszą:)
Uwielbiam! Chociaż nigdy nie wychodzą mi takie równiutkie kulki jak Tobie ;)
to wręcz traumatyczne wspomnienia masz:( to już druga osoba moimi daniami coś sobie przypomina - kiedyś Andźka o katowaniu leczo.
fajny pomysł, jeszcze czegoś takiego nie jadłam, więc myślę, że warto spróbować:D
Hehe ale to nie wina Twojego dania:) Bo jak patrzę na danie to mi jedynie ślinka leci:))
super jedzonko, okazało się że prościutkie wykonanie, nie miałam akurat zwykłego mleka użyłam mleczka skondensowanego i też super w smaku.
hehehe tak teraz czytam Anulla Twoja odpowiedź i pękam ze śmiechu ;) Nie bierz do siebie tego leczo, ale rzeczywiście mamuśka katowała nim całą rodzinę przez wakacje :D
teraz to dla Ciebie jest zabawne chociaż:)tak mi się skojarzyło z Tobą jak Elexis napisała o historii z akademika:)
a i każdy chyba ma jakieś danie, które źle mu się kojarzy z dzieciństwa - u mnie to są kotlety jajeczne i rybne (chyba tylko ja wiem jak ich nie znosiłam:P)
Jak na patelni zapali się olej to NIE WOLNO gasić go wodą. Należy przykryć patelnię szybko pokrywką, czy jak nie ma pod ręką innym garnkiem czy choćby drewnianą deską do krojenia.
można zastąpić kurczaka indykiem, nie radzę używać innego już mięsa, gdyż całość smażymy i mięso w środku będzie surowe. wołowina czy wieprzowina wymaga dłuższego czasu, a ciasto i kurczak razem idealnie robią się gotowe:)
Przed chwilą skończyłam jeść... Świetne danie, gorąco polecam!
Zrobiłam z twojego przepisu dziś na obiad.Powiem tak:bardzo smaczne i mam pytanko czy mogę zamieścić twój przepis na swoim blogu, oczywiście z adnotacją ze pochodzi od ciebie :)Ps. Dodałam też mąkę kukurydzianą dzięki niej było fajne chrupiące :)
cieszę się, że smakowałooczywiście, że możesz, będzie mi miło:)fajny pomysł z tą mąką kukurydzianą, następnym razem wykorzystam:)