Kurczak w cieście kokosowym

Kurczak w cieście kokosowym

Kurczak w cieście kokosowym

Popularne w chińskich knajpkach kulki to syte i smaczne danie, które wbrew pozorom można  w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna w smaku, jak i w wyglądzie do oryginału. Najlepszym dodatkiem do nich jest ryż oraz słodki sos chili. Wzorowałam się na przepisie ze strony chińskie przepisy. Składniki na ok. 40 sztuk:ok. 1,5 szklanki mleka2 szklanki mąki100g wiórków kokosowych1 podwójna pierś z kurczaka3 jajka1 opakowanie proszku do pieczenia3 łyżki cukru750 ml oleju roślinnego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, kurczak, ciasto kokosowe, ciasto, pieczenie, mąka, sosy, łatwe , słodkie, mleko w proszku, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, ryż, cukier, dania chińskie, sos do ryżu, kurczak w mleku kokosowym, sposoby na jajko, kurczak pieczony, ryż po chińsku, kulki w cieście, kuchnia chińska, kurczak po chińsku, dania z kurczakiem, ciasta z masa, ciasto z masa, łatwe ciasto, ciasto mleko w proszku

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel, 25 listopada 2012 17:34:01

fajne danie, w sam raz dla mnie:) lubię takie smaki

Mariola, 25 listopada 2012 17:37:40

Uwielbiam dania z kuchni chińskiej,kurczak w cieście kokosowym musi smakowac wybornie:)

Agata Pachla, 25 listopada 2012 18:58:24

W takim razie polecam spróbowanie zupy z soczewicą, jest pyszna :) Ja za to nie jadłam nigdy kurczaka z kokosem, musi smakować obłędnie :)

Emcia Pichci!, 25 listopada 2012 20:34:24

mmmm ostatnio myślałam nad takim kurczaczkiem :)

Kruszynka, 25 listopada 2012 21:48:39

Ale pyszne to musiało być ;)

Artur Ulatowski, 25 listopada 2012 22:02:47

Jadlem, wiec czuje sie zobowiazany zapewnic was, ze danie bylo bardzo smaczne :D

Mała kuchareczka, 25 listopada 2012 22:42:11

No ja też muszę przyznać że to danie jest super. Wiem bo nie raz w pracy u mnie robili i smakowało wybornie :)

Kulinarna Ja, 25 listopada 2012 22:54:24

Bardzo je lubię, muszę wypróbować Twój przepis!

Melania W, 26 listopada 2012 09:21:31

Do kurczaka słodkie dodatki bardzo pasują, na pewno by mi smakowało :)

Anula, 26 listopada 2012 11:30:15

Raczej wolę polską kuchnię ,ale te chińskie kuleczki spróbowałabym:)

Aneta Kwiatkowska, 26 listopada 2012 12:04:54

Witam, nominowałam Twój blog o zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazania zabawy !!

Małgorzata Margaretka, 26 listopada 2012 13:37:10

Uwielbiam takie ciekawe przepisy :)

Natalia, 26 listopada 2012 19:20:36

Jadłam tylko w "chińczyku". Twoje domowe muszą być 100 razy lepsze

kruszyna, 26 listopada 2012 20:27:52

Ciekawy ten przepis, nigdy nie zagłębiałam się w tajniki kuchni chińskiej, ale to fajna propozycja :)

zjedz_mnie, 26 listopada 2012 23:40:29

Kurczaczek, kokos... to jest to!:)

wiktorkowa, 27 listopada 2012 17:58:15

to połączenie smaków musi być bardzo pyszne:) oryginalne:)

Nemi, 27 listopada 2012 19:17:45

Fajny pomysł:) Zgłodniałam!

Ela.M, 27 listopada 2012 21:43:12

Niezłe połączenie, ja bym chętnie skosztowała ale gorzej z moim mężem nie lubi kokosa:)

Elexis, 28 listopada 2012 09:04:38

Świetne! Kurczę, a ja się boję robić coś na oleju:( Po tym jak ze szwagrem prawie spaliliśmy kuchnię w akademiku bo nam olej zapłonął:( A one tak kuszą:)

agnieszka, 28 listopada 2012 12:51:38

Uwielbiam! Chociaż nigdy nie wychodzą mi takie równiutkie kulki jak Tobie ;)

Kaś, 28 listopada 2012 19:49:33

ciekawy pomysł na kurczak, wygląda smakowicie!

marta-gotuje.pl, 28 listopada 2012 20:37:00

Bardzo lubię takie smaki :D wyglądają idealnie!!! :)

Anulla, 28 listopada 2012 21:52:16

to wręcz traumatyczne wspomnienia masz:( to już druga osoba moimi daniami coś sobie przypomina - kiedyś Andźka o katowaniu leczo.

Paulina, 28 listopada 2012 22:58:45

fajny pomysł, jeszcze czegoś takiego nie jadłam, więc myślę, że warto spróbować:D

Elexis, 29 listopada 2012 08:28:07

Hehe ale to nie wina Twojego dania:) Bo jak patrzę na danie to mi jedynie ślinka leci:))

Anonymous, 30 listopada 2012 22:52:23

super jedzonko, okazało się że prościutkie wykonanie, nie miałam akurat zwykłego mleka użyłam mleczka skondensowanego i też super w smaku.

Andźka, 2 grudnia 2012 16:54:18

hehehe tak teraz czytam Anulla Twoja odpowiedź i pękam ze śmiechu ;) Nie bierz do siebie tego leczo, ale rzeczywiście mamuśka katowała nim całą rodzinę przez wakacje :D

Anulla, 2 grudnia 2012 17:15:52

teraz to dla Ciebie jest zabawne chociaż:)tak mi się skojarzyło z Tobą jak Elexis napisała o historii z akademika:)

Anulla, 2 grudnia 2012 17:19:48

a i każdy chyba ma jakieś danie, które źle mu się kojarzy z dzieciństwa - u mnie to są kotlety jajeczne i rybne (chyba tylko ja wiem jak ich nie znosiłam:P)

FotoGoto.pl, 13 stycznia 2013 18:37:42

Jak na patelni zapali się olej to NIE WOLNO gasić go wodą. Należy przykryć patelnię szybko pokrywką, czy jak nie ma pod ręką innym garnkiem czy choćby drewnianą deską do krojenia.

Anonymous, 7 marca 2013 12:43:35

a można inne mięsko?

Anulla, 7 marca 2013 21:34:03

można zastąpić kurczaka indykiem, nie radzę używać innego już mięsa, gdyż całość smażymy i mięso w środku będzie surowe. wołowina czy wieprzowina wymaga dłuższego czasu, a ciasto i kurczak razem idealnie robią się gotowe:)

colourful eyes, 26 marca 2013 17:44:21

Przed chwilą skończyłam jeść... Świetne danie, gorąco polecam!

Anulla, 26 marca 2013 18:17:12

bardzo się cieszę, że smakowało:)

Mała kuchareczka, 4 kwietnia 2013 00:37:00

Zrobiłam z twojego przepisu dziś na obiad.Powiem tak:bardzo smaczne i mam pytanko czy mogę zamieścić twój przepis na swoim blogu, oczywiście z adnotacją ze pochodzi od ciebie :)Ps. Dodałam też mąkę kukurydzianą dzięki niej było fajne chrupiące :)

Anulla, 4 kwietnia 2013 00:44:28

cieszę się, że smakowałooczywiście, że możesz, będzie mi miło:)fajny pomysł z tą mąką kukurydzianą, następnym razem wykorzystam:)

Mała kuchareczka, 4 kwietnia 2013 01:53:10

:))

Anonymous, 16 września 2013 21:46:54

pyszne