Zawsze przy takich daniach jest trochę "roboty", ale przyjemność zajadania wynagradza czas spędzony w kuchni. Ja nie będę się przyznawać, ile szpinakowych muszli pochłonęłam :) Składniki:50 dag mięsa mielonego z kurczaka, 300 g makaronu typu muszle, 250 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 5 łyżek słodkiej śmietanki, 25 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, Beszamel: 3 czubate łyżki masła, 3 łyżki mąki, 3 szklanki mleka, sól, gałka muszkatołowa. Muszle gotujemy al dente w rondlu z s... czytaj dalej...
Ale pychotka!! Widzę, że obserwatorów przybywa masowo:))) Gratulacje, nie dziwota!
Robiłam prawie identyczne danie w weekend. :) tylko do farszu dałam fete a nie zmielonego kurczaka. dzięki temu uzyskałam lekko słonawy smak i konsystencja szpinaku zgęstniała.