Pascal Brodnicki: Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie pomarańczowo-imbirowymPolędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie pomarańczowo-imbirowym (źródło: kuchnialidla.pl)Poziom trudności: łatwyIlość porcji: 4Czas przygotowania: 20minSkładniki:500 g polędwiczki wieprzowej, umytej, osuszonejposiekany zest (skórka) z 1/2 pomarańczy, sparzonej, wyszorowanej1 duży ząbek czosnku, posiekany + 2 ząbki drobno pokrojoneniewielka ilość soli1 duża szczypta imbiru w proszkusok z 1 1/2 pomarańczy, sparzonej, wyszorowan...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.