Kurczak z woka z pędami bambusa

Kurczak z woka z pędami bambusa

Kurczak z woka z pędami bambusa

Dawno nie było przepisu z kurczakiem, a to moje ulubione mięso, więc bardzo często gości na moim stole w różnej postaci. Dzisiejsza receptura pochodzi z inspiracji biedronki nr 32/2013. Wprowadziłam jednak małe zmiany, główną było użycie drobiu zamiast wieprzowiny. Ps. Gotowanie za głosowanie trwa do piątku (8 listopada) do godziny 22. Składniki na 4 porcje: 600g mięsa z kurczaka – u mnie udka Puszka pędów bambusa (220g) Biała część pora ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 17 dag pieczarek 2 z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, papryka, sos sojowy, por , pieczarki, imbir, mąka, ryż, udka , mięso, wieprzowina, słodkie, danie jednogarnkowe, czosnek, pieczarki w sosie, udka z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak z porem, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , kurczak z pieczarkami, gotowany kurczak, sos do ryżu, pieczarki z ryżem, kurczak w zalewie, ryż smażony, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 7 listopada 2013 20:56:33

pyszne jedzenie!

Karmel, 7 listopada 2013 21:07:37

świetne, też takie lubię:)

Schokolade Inspirationen, 7 listopada 2013 21:46:05

Zawsze ciekawił mnie smak sosu sojowego:DAle puki nie spróbuje, to sie nie przekonam;D

Salvador Dali, 7 listopada 2013 21:46:55

ja już zagłosowałam :DAle danie z woka-mega! Bardzo takie lubię, są szybkie, smaczne i takie kolorowe :)

Arcoiris, 7 listopada 2013 21:55:01

Bardzo lubię takie dania.

marinia, 7 listopada 2013 22:17:52

mmm... brzmi super!

Justyna Bąk, 7 listopada 2013 22:28:52

świetnie wygląda:)

skoraq cooks, 7 listopada 2013 23:03:23

Coś mi się wydaje, że kurczak przygotowany w ten sposób przypadłby mi do gustu. To zdecydowanie moje smaki :-)

Gosia, 7 listopada 2013 23:50:30

ah musi być smaczny:)

Poezja Smaku, 8 listopada 2013 01:57:00

Chińskie mogłabym jeść na okrągło :) oczywiście te domowe :)

Monika, 8 listopada 2013 09:14:50

Szybko i pysznie:)

Antenka, 8 listopada 2013 10:09:53

oj Anullka, czarodziejka jesteś:d skąd wiesz, co za mną chodzi od kilku dni i o czym marzę?;)

beti, 8 listopada 2013 10:11:11

Z chęcią wprosiłabym się na takie pyszne jedzonko :)) Lubię dodatek sosu sojowego :)

Anula, 8 listopada 2013 11:06:57

Pysznie wygląda. Moje smaki:)

Urszula - Proste potrawy, 8 listopada 2013 12:03:59

Najważniejszy smaczny pomysł :)

domowacukierniaewy.blox.pl, 8 listopada 2013 13:51:11

Dla mnie bomba! Bardzo lubię takie obiady :)

Ela.M, 8 listopada 2013 15:47:03

Ciekawy przepis, muszę wypróbować:)

marta-gotuje.pl, 8 listopada 2013 23:45:34

Wygląda przepysznie! :) ja również uwielbiam kurczaka :)

Kulinarna Ja, 9 listopada 2013 09:40:52

Lubię takie dania :)

Anulla, 9 listopada 2013 10:14:45

sos sojowy to świetny dodatek do wielu dań:)

Anette Pe, 10 listopada 2013 16:58:48

Zostałaś nominowana u mnie na blogu do Liebster Award :) Po szczegóły zapraszam do mnie na bloga.

ugotujmyto.pl, 10 listopada 2013 21:18:34

Chętnie wpadnę na obiad :)

kruszyna, 10 listopada 2013 23:55:37

Bardzo apetyczny i nieco orientalny obiadek :D

Kasia Cukier, 11 listopada 2013 00:29:38

Aniu, Ty to wiesz co ja lubię :) czuję, że też wykorzystam ten Twój przepis, bo wygląda pysznie ;)

Łucja, 11 listopada 2013 00:56:44

pysznie przyrządzasz kurczaka :) zjadłabym taki obiad :)

cook and look, 11 listopada 2013 11:13:18

Takie obiadki to ja lubię :)

Anulla, 11 listopada 2013 12:27:07

mnie ostatnio kusi za to Twoja wersja pomidorowa z groszkiem:)

Anulla, 11 listopada 2013 12:27:33

w wolnej chwili postaram się odpowiedzieć na pytania:)

Anulla, 11 listopada 2013 12:27:56

to czekam na info jak wyszło!:)

Anulla, 11 listopada 2013 12:28:27

też lubię sos sojowy i często staram się go wpleść do różnych dań:)

Anulla, 11 listopada 2013 12:28:59

bo ja jestem mała czarownicą:D a my mamy swoje już sposoby:)

Anulla, 11 listopada 2013 12:29:35

to podobnie jak ja, robi się je poza tym dość szybko i jest pełne aromatycznych smaków:)

Andźka, 11 listopada 2013 13:02:49

Pokazałam mężowi- to danie w jego stylu. Nakazał zrobić, więc zrobię! ;)

Anulla, 11 listopada 2013 13:14:46

to jestem ciekawa czy będzie smakowało mężowi:)

Magda C., 11 listopada 2013 14:43:28

Uwielbiam takie dania!

Kasia Cukier, 12 listopada 2013 00:37:25

jak kusi to trzeba robić czym prędzej :)

Magda111, 12 listopada 2013 14:10:57

przyznam że nie jadłam jeszcze pędów bambusa ale danie wygląda zachęcająco:)

Słodka Babeczka, 16 listopada 2013 17:47:50

Wygląda apetycznie :)) ... a , że jestem fanką dań z woka, to przepis na pewno kiedyś wypróbuję :)

Kasia Cukier, 14 grudnia 2013 16:00:06

zrobiłam :) jest przepyszny, gorąco wszystkim polecam :)

Ela.M, 29 grudnia 2013 20:41:19

Co prawda nie robiłam w woku bo go nie mam, ale wyszło naprawdę smaczne:)

Anonymous, 3 stycznia 2014 06:55:06

wczoraj zrobiłem z makaronem ryżowym. wyszło genialnie :)

Anulla, 3 stycznia 2014 07:47:34

z makaronem ryżowym też musiało świetnie się komponować:)