Po raz pierwszy ten piernik* robiłam w zeszłym roku na Święta i okazał się tak wyjątkowy w smaku, że dwukrotnie piekłam go w ciągu roku.W te Święta również będzie pieścił moje podniebienie- jest tak smaczny! :)Piernik ten- w odróżnieniu od staropolskiego nie musi leżakować minimum 5 tygodni, wystarczy upiec go spokojnie 5-7 dni wcześniej i odłożyć zawinięty w folię.W 100% jest z mąki żytniej prażonej, co dodatkowo wpływa na walory smakowe, przełożony słodkim marcepanem oraz kwaskowymi powidłami śliwkowymi i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...