Smarowidło / pasta / masełko z pieczonego czosnku
Smarowidło / pasta / masełko z pieczonego czosnku
Genialne smarowidło (albo pasta czy masełko) z pieczonego czosnku. Smaczne, nie tylko z chrupiącą bułką, ale wyśmienite jako dodatek do makaronu czy do dań (np. jako marynata do grillowanego mięska, pieczonych/gotowanych warzyw). Mniam! A to tylko 3 główne składniki + 2 dodatki. Słoik 350 ml 7 dużych główek czosnku 100 g masła 50 g oleju rzepakowego 1 gałązka rozmarynu szczypta soli do smaku Czosnek obrać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wlać olej, dodać masło, rozmaryn, wymieszać i wstawić do nagrzanego pie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca
Autor
Kraina Miodem Płynąca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, bułki, marynaty
Inne przepisy z Kraina Miodem Płynąca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję