Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake)

Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake)

Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake)

Tort bezowy chodził już za mną od dłuższego czasu, a że akurat zbliżały się urodziny syna, więc pretekst pojawił się naturalnie. Uwielbiam bezy, więc długo się nie zastanawiałam i postanowiłam poszperać w internecie w poszukiwaniu dobrego przepisu. Jak zwykle nie zawiodłam się i znalazłam go na Moje Wypieki. Do przełożenia i dekoracji wykorzystałam krem cytrynowy z nutą pomarańczy (Lemon Curd with orange note), który zrobiłam kilka dni wcześniej. Jego orzeźwiający, delikatnie kwaśnawy smak doskonale zrówno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
RedHead, 17 stycznia 2014 10:13:34

Prezentuje się wspaniale. Zjadłabym kawałek :)

Kamil, 30 stycznia 2014 11:48:55

Uwielbiam krem cytrynowy - a zatem ten tort na pewno też przypadłby mi do gustu!