Żeberka pieczone

Żeberka pieczone

Żeberka pieczone

   Z żeberek można przyrządzić soczyste, smakowite danie.   Najlepiej nadają się do tego żeberka extra-mięsne.   Dwa kilogramy żeberek kroimy na porcje.Przygotowujemy marynatę, w której żeberka będą się peklowały co najmniej przez 12 godzin.Marynata:-1 duża łyżka soli peklowej-15 dkg soli-2-3 ząbki czosnku-kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego-3-4 listki laurowe-ok. 4 l wody   Mieszamy sól z solą peklową, dodajemy pokrojony drobno czosnek, pokruszony liśćlaurowy i potłuczo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, żeberka, marynaty, marchewka, czosnek, buraczki, ogórki, mięso, cebula, ogórek, papryka, ogórki kiszone, surówka, słodkie, ogórki konserwowe, dania mięsne, mięsa pieczone

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.