Enchiladas z korzenną nutą i salsą guacamole
Enchiladas z korzenną nutą i salsą guacamole
Kuchnia meksykańska, to jedna z moich ulubionych. Oczywiście podstawą większości jej dań jest tortilla. Tym razem postanowiłam wyczarować z niej enchiladas. Danie to przygotowuję bardzo często. Nie należy do ekspresowych, ale warto zarezerwować dla niego trochę czasu. W przeciwieństwie do przedstawicieli kuchni Tex-Mex np. tacos czy burrito, jest to autentyczna potrawa meksykańska. Enchilada jak sama nazwa wskazuje (z hiszpańskiego "enchilar" - dodać chilli) należy do dań bardzo ostrych, jednak poziom pikanterii ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania
Autor
anekbu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomidor, cebula, chilli, tortilla, mielone, kuchnia meksykańska, ser, sok, sosy, czosnek, salsa, fasola, cytryna, papryka, awokado, mięso, czerwona fasola, ser żółty, zupa pomidorowa, cynamon, pieczenie, duszone, burrito, słodkie, fasola czerwona, mięso mielone, siekane, przystawki, pomidory z serem, kuchnia lidla
Inne przepisy z Mania Gotowania
Dodaj komentarz