Pszenno-gryczane pierogi z wędzonym tofu i dynią

Pszenno-gryczane pierogi z wędzonym tofu i dynią

Pszenno-gryczane pierogi z wędzonym tofu i dynią

Przepis na : obiad

Po raz pierwszy wykorzystałam mąkę gryczaną i wędzone tofu. Wszystko spisało się idealnie! Nie spodziewałam się takiego wynalazku, a jednak trzeba ryzykować i poznawać nowe smaki! :)Składniki:18-20 pierożkówCiasto:1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 + do posypywania1/2 szklanki mąki gryczanej1 żółtko1/2 szklanki ciepłe wodysólFarsz:1/2 kostki tofu wędzonego3 łyżki puree z dyni 1 ząbek czosnkuprzyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka paprykaSposób przygotowania:Na stolnicę wsypujemy oba rodza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

10september

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, dynia, ciasto, puree, puree dyniowe, czosnek, papryka, słodkie, dietetyczny obiad, dania dietetyczne, obiad, dietetycznie, dietetyczne , czosnek w ziołach, przepisy na ciasto truskawkowe, ciasto z truskawkami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dietetyczne ciasta

Inne przepisy z Truskawkowa Fiesta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.