Podgrzybki w śmietanie

Podgrzybki w śmietanie

Podgrzybki w śmietanie

   Podgrzybki w śmietanie - mniam, mniam.Każde wspomnienie o grzybach to oczywiście podgrzybki w śmietanie.Do ryżu, makaronu, ziemniaków i grzanek pasuje idealnie.Składniki-ok. 30 dkg podgrzybków-2 cebule-szczypiorek-1/2 l słodkiej śmietany 12% lub 18%-5 dkg masła-warzywko i pieprz   Cebulę kroimy w drobną kostkę.Podgrzybki w kawałki.   Cebulę posypujemy delikatnie warzywkiem i szklimy na patelni na maśle.Dodajemy podgrzybki i podsmażamy.   Dolewamy śmietanę.   Przyprawiamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.