Były urodziny bloga, musi więc być i tort! I to nie byle jaki:):) Okazja była podwójna, więc i tort musiał być wyjątkowy. Dlatego upiekłam ciemny biszkopt i przełożyłam do warstwami kremu czekoladowego oraz chałwowego. Do tego pokruszone bezy. Wyszło smacznie, słodko i tortowo:):) Nikogo nie musiałam zachęcać do zjedzenia;) Źródło: "Ewa gotuje ulubione" E. Wachowicz Biszkopt: 6 jajek 1/2... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...W mojej kulinarnej karierze zdążyłam już zrobić dwa torty z chałwą i bardzo mi smakowały :) Taki z bezami zapowiada się bardzo apetycznie!
Obłędny! Wygląda niesamowicie i na pewno też tak smakuje :)
Dziękuję:) Na pewno jeszcze nie raz zrobię jakiś tort z chałwą:)
Witam, właśnie zamierzam się do zrobienia tego tortu dla mojej córci na 2 latka - wygląda przepysznie ;) mam jednak małe pytanko nie lubię ciężkich tortów z mas masłowych i tu moj pytanie czy ten tort z racji masła w kremie nie jest ciężki? czy poprostu nie czuć jest tej ilości masła?Pozdrawiam
Tort raczej nie jest zbyt ciężki. Chałwa i beza przełamują smak samego masła, ale można dać np. 250g masła do masy chałwowej, jednak będzie jej wtedy troszkę mniej.