Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu

Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu

Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu

Melasowe skony, skony z melasą. Na śniadanie w szkockim stylu, ale z odrobiną naszego, polskiego aromatu. O tym jednak później. Najpierw o skonach.„Scone" to typowa dla kuchni brytyjskiej, a pochodząca ze Szkocji mała bułeczka okrągłego kształtu. Bardzo często jadana na śniadanie, lub podczas tzw. five-o`clock. Nie tylko w Wielkiej Brytanii, ale również Australii, Nowej Zelandii, Irlandii, Kanadzie i USA. Nie ma chyba w Szkocji pubu, czy returacji, która by nie serwowała skonów. A oto kilka oryginalnych skonów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, śniadania, pieczenie, bita śmietana, imbir, piernik, ciasto, bułki, jajko, bagietka, mielone, pieczywo, chleb, żurawina, owsiane, cynamon, polewa, słodkie, susz, syrop, bułka pszenna, chleb na zakwasie, mleko w proszku, lekkie ciasto, pieczeń z mielonego, ciasto mleko w proszku, ciasto z kawą, ciasto 3 bit, ciasto 3 bit bez pieczenia, mleko zwykle

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.