Nie każdy jest amatorem kawy w deserach, ja też nie jestem. Postanowiłam jednak zaryzykować zestawienie mocnego, aromatycznego smaku tego napoju z delikatnym kremem cynamonowym. Okazało się to strzałem w dziesiątkę, babeczki wyszły BOSKIE! Babeczki (12 sztuk): 250 g mąki 150 g cukru 200 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko podwójne espresso/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem cynamonowy 200 g masła 1/2 do 3/4 szklanki ... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...prawda, był pyszny! z pewnością kiedyś jeszcze do czegoś wykorzystam :)
Urocze są :> Ale jak zrobiłaś, że cynamonowy krem jest różowy? :>
hehhh to chyba kwestia czerwonego talerza i odbicia kolorów :D krem jest raczej beżowy :)
dzięki bardzo :) ponoć je się oczami, więc warto czasem włożyć trochę wysiłku w sam wygląd jedzenia :)