Custard (krem angielski)

Custard (krem angielski)

Custard (krem angielski)

Przepis na : deser

Słodki waniliowy sos ze śmietany i żółtek, będący świetnym dodatkiem do deserów.Składniki:6 żółtek1 i 1/2 szklanki kremówki 30 %łyżka ekstraktu waniliowego4 łyżki cukru W małym rondlu podgrzać śmietankę z ekstraktem waniliowym, aż zacznie wrzeć. W tym samym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładki i puszysty krem. Powoli wlać połowę podgrzanej śmietanki do żółtek cały czas ubijając. Taką mieszaninę stopniowo dodawać do pozostałej śmietany i podgrzewać na małym ogniu, aż masa lekko zgęstnieje. Nie doprow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję