SERNIK NA ZIMNO II

SERNIK NA ZIMNO II

SERNIK NA ZIMNO II

Lekki, puszysty i nieprzesłodzony. Taki jest właśnie ten sernik :) bo ciasta niezbyt słodkie lubię najbardziej. Jest prosty i szybki (nie licząc chłodzenia) do zrobienia, no i niedrogi co w obecnych czasach jest również rzeczą ważna :)Składniki:1kg białego sera3 galaretki: ja miałam ametystową, ananasową i malinową900 ml wody 150 g masła 4,5 łyżki cukru1 żółtkorodzynki lub skórka pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowo:1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa2 szklanki wodydowolne owoceWykonani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

serniki na zimno, sernik na zimno, galaretka, sernik, ciasto, malinowe, ser biały, pieczenie, słodkie, ciasto z bezami, bez pieczenia, wielkanoc, lekkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, masa z galaretki, lubię serniki, sernik bez pieczenia, proste ciasto, sernik pieczony, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, sernik pomarańczowy, ciasto na zimno, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto z galaretka, ciasto bez pieczenia z galaretka, sernik bez cukru, ciasta z masa, ciasto z masa

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.