Wczorajsze boje z brakiem dostępu do internetu wyprowadziły mnie z równowagi. Już mi się nic ze złości nie chciało. Jeden mały kabelek i klops - a naprawa ,, jutro o 10-tej". I możesz błagać, płakać - nic . Ale za to przejrzałam notatki o których zapomniałam. Wpadły mi w ręce przepisy na dania kuchni toskańskiej. A wśród nich jajko w koszulce ułożone na czymś co wyglądało jak zupa z duszonych warzyw. Zaciekawiona postanowiłam dotrzeć do przepisu. Oryginał nazywał się Aqua cotta co z t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .