Kawa. Czekolada. Kokos.

Kawa. Czekolada. Kokos.

Kawa. Czekolada. Kokos.

  W weekend zasypał nas śnieg. Już dawno nie spadło tyle śniegu w jednej chwili. Oglądałam te cudne zimowe obrazki przez okno, szczęśliwa, że akurat nigdzie nie muszę wychodzić. Mimo to czułam, że zamarzam. Kubek z herbata rozgrzewał mi dłonie.A do herbaty było ciasto ze śnieżną posypką, pasujące do panującej aury.  Brownie z kawa i kokosowa posypka składniki: 150 g białego cukru 150 g brązowego cukru 125 g mąki 1/2 łyżeczki soli 220 g gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bea, 21 stycznia 2013 22:56:01

Nas niestety az tak nie zasypalo, ale i tak jest bardziej zimowo niz bylo na Swieta. Kawalek Twojego wypieku przyda sie na taki dzien do kawy :)Pozdrawiam serdecznie!

Majana, 21 stycznia 2013 23:09:20

Takie brownie bardzo do mnie przemawia. Pyszności!:)

Anonymous, 27 stycznia 2013 16:52:47

Mam pytanie odnośnie ilości jajek? W składnikach ich nie ma, a w wykonaniu się pojawiają Ja dałam 5 całych, razem ubitych... Ciasto wyszło super:) Proszę jednak o faktyczną ilość :) Dziękuję

Karolka, 27 stycznia 2013 19:47:15

Przepraszam za te jajka, to chyba roztargnienie. Juz uzupelnilam przepis.pozdrawiam