Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

Przepis na : deser

Jednym z tradycyjnych, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, narodowych ciast holenderskich jest Appeltaart - w wolnym tłumaczeniu po prostu ciasto jabłkowe, czy inaczej jabłecznik. Od naszej polskiej szarlotki różni się przede wszystkim tym, iż w cieście tym głównym składnikiem są jabłka, a nie samo ciasto kruche. Powiedziałabym nawet że w wariancie holenderskim jest go jak "na lekarstwo". Ponadto, w przeciwieństwie do naszej szarlotki, jabłka w appeltaart nie są poddawane wcześniejszej obróbce termicznej,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej holenderskiej kuchni

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, cynamon, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, cukier, bita śmietana, pieczenie, mąka, jajko, przepisy na kruche ciasto, jabłecznik, szarlotka, placki, słodkie, ciasta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, deser, desery, szybkie ciasto, szybki ciasto, kulki w cieście, słodkie ciasto, ciasto na zimno, jabłka pieczone, pieczone jabłka, placki z jabłkami, jabłecznik z bitą śmietaną, szybki deser

Inne przepisy z W mojej holenderskiej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.