Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli
Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli
Spodobało mi się to pieczenie chleba. Po pierwszym udanym eksperymencie, tj. włoskim chlebie z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami przyszedł czas na drugi - tym razem z boczkiem i papryczką chilli. Przepis pochodzi z bloga: Słodki Kompromis. Nie jest pracochłonny, nie wymaga też długiego leżakowania - raptem 2 godziny! Warto wypróbować. Chociażby dla chrupiącej skórki:)
Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
200 g pok... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Autor
apetytnawiecej
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chilli, boczek, pieczenie, mąka, chleb, susz, ciasto, suszone pomidory, pizza , pizza przepis, pomidor, ciasto na pizze, lekka, włoska, słodkie, cukier, bez pieczenia, ciasto z bezami, pieczony boczek, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, lekkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, fajne ciasta, pyszne ciasto, pizza na patelnie, ciasto tanie bez pieczenia, tanie ciasto
Inne przepisy z Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Dodaj komentarz
Ladylaura.,
7 listopada 2013 22:29:38Wspaniały,pozdrawiam.
gin,
8 listopada 2013 17:36:12Z chrupiącą skórką to coś idealnego dla mnie :)
Anonymous,
16 lutego 2014 23:39:51paskudny wyszedł Bleeeeeeeeeeeeee właśnie upiekłam ochyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Renata Fert,
16 lutego 2014 23:42:09??? nie bardzo wiem, co mogło pójść nie tak - to jeden z naszych ulubionych
Anonymous,
20 lutego 2014 08:43:44pieklam juz nie raz ale ten przepis pierwszy raz o godz 12 napisze co mi wyszlo
Anonymous,
20 lutego 2014 11:20:34wlasnie upieczony WSPANIALY!!!JUZ go jem, dziury jak azur piklam go wg przepisu ale z termoobiegiem na 225 stopnipozdrawiam p Renate
Renata Fert,
20 lutego 2014 11:38:38bardzo się cieszę i dziękuję za tą opinię:) pozdrawiam!
Anonymous,
23 marca 2014 13:23:27pieklam chleb juz drugi raz ale mialam za duzo ciasta wiec nie przykrylam ale i tak wyszedl
Renata Fert,
23 marca 2014 20:01:38Cieszę się i dziękuję za dzielenie się opinią z kolejnych testów! Ja również testowałam pieczenie bez przykrywania i wyszło pysznie chrupiąco:) pozdrawiam!