Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli

Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli

Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli

Spodobało mi się to pieczenie chleba. Po pierwszym udanym eksperymencie, tj. włoskim chlebie z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami przyszedł czas na drugi - tym razem z boczkiem i papryczką chilli. Przepis pochodzi z bloga: Słodki Kompromis.  Nie jest pracochłonny, nie wymaga też długiego leżakowania - raptem 2 godziny! Warto wypróbować. Chociażby dla chrupiącej skórki:) Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 200 g pok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Autor

apetytnawiecej

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chilli, boczek, pieczenie, mąka, chleb, susz, ciasto, suszone pomidory, pizza , pizza przepis, pomidor, ciasto na pizze, lekka, włoska, słodkie, cukier, bez pieczenia, ciasto z bezami, pieczony boczek, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, lekkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, fajne ciasta, pyszne ciasto, pizza na patelnie, ciasto tanie bez pieczenia, tanie ciasto

Inne przepisy z Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ladylaura., 7 listopada 2013 22:29:38

Wspaniały,pozdrawiam.

gin, 8 listopada 2013 17:36:12

Z chrupiącą skórką to coś idealnego dla mnie :)

Anonymous, 16 lutego 2014 23:39:51

paskudny wyszedł Bleeeeeeeeeeeeee właśnie upiekłam ochyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Renata Fert, 16 lutego 2014 23:42:09

??? nie bardzo wiem, co mogło pójść nie tak - to jeden z naszych ulubionych

Anonymous, 20 lutego 2014 08:43:44

pieklam juz nie raz ale ten przepis pierwszy raz o godz 12 napisze co mi wyszlo

Anonymous, 20 lutego 2014 11:20:34

wlasnie upieczony WSPANIALY!!!JUZ go jem, dziury jak azur piklam go wg przepisu ale z termoobiegiem na 225 stopnipozdrawiam p Renate

Renata Fert, 20 lutego 2014 11:38:38

bardzo się cieszę i dziękuję za tą opinię:) pozdrawiam!

Anonymous, 23 marca 2014 13:23:27

pieklam chleb juz drugi raz ale mialam za duzo ciasta wiec nie przykrylam ale i tak wyszedl

Renata Fert, 23 marca 2014 20:01:38

Cieszę się i dziękuję za dzielenie się opinią z kolejnych testów! Ja również testowałam pieczenie bez przykrywania i wyszło pysznie chrupiąco:) pozdrawiam!