Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku

Pyszna rybka na zimno smażona w cieście naleśnikowym i marynowana w słodko-pikantnej zalewie - absolutny hit każdej imprezy!Dodatkowym plusem jest to, że przygotowuje się ją 2-3 dni wcześniej, a tuż przed imprezą jedynie wystarczy wyłożyć na półmisek.SKŁADNIKI:1-1,5 kg ryby np. mintaj/tilapia2-3 cebule2 czerwone papryki Ciasto naleśnikowe: 2 jajka1 szkl. mleka0,5 szkl. wodymąka - do gęstości (ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki)1 łyżeczka vegety Zalewa:1 szkl. wody1 szkl. oleju3 łyżki octu1/3 szkl.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kto ugości moich gości?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.