Jeśli lubimy jabłka, a jesteśmy również wielbicielami chipsów to możemy zrobić sobie suszone jabłka właśnie w postaci chipsów. Wystarczy umyte jabłka pozbawić komory nasiennej i obrać cienko ze skórki. Potem pokroić w cieniutkie płatki i dobrze wysuszyć, najlepiej w suszarce. Ja przechowuję w szklanym naczyniu szczelnie zamknięte. Kiedy nas najdzie ochota na coś słodkiego to sięgamy po takie chipsy. Bardzo zdrowe i smaczne.Takie chipsy bogate są w błonnik, a to "skarb"... dla naszych jelit:) ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula