Tarta migdałowa z porzeczkami

Tarta migdałowa z porzeczkami

Tarta migdałowa z porzeczkami

"Tarta to bardzo popularne ciasto w kuchni francuskiej składające się z kruchego ciasta i nadzienia. Piecze się je w specjalnej ząbkowanej formie na trzy sposoby : - ciasto pieczone razem z nadzieniem owocowym - upieczony spód napełnia się owocami i np.bitą śmietaną - spód podpieka się wcześniej ( z rozłożonymi ziarnami grochu, aby ciasto nie wyrosło) i dopiero pod koniec pieczenia nakłada nadzienie Ja odkryłam je niedawno na nowo. Moje pierwsze, wykonane wiele lat temu próby pieczenia tarty, nie były zby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Autor

AroniaAronia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, porzeczki, czerwona porzeczka, francuskie, biszkopt, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, słodkie, ciasto owocowe, ciasto z porzeczką

Inne przepisy z Wiem co jem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję