Placek po węgiersku, czyli duży placek ziemniaczany z gulaszem. Pierwszy raz jadłam to danie w drodze do Anglii, w zajeździe, było bardzo smaczne, dlatego zapamiętałam składniki i od tego czasu przygotowuje je często na obiad.Przepis na placki ziemniaczane jest już na blogu, smażymy tylko duże placki na całej patelni.Składniki na placki patrz tutaj.Składniki na gulasz:0,5 kg mięsa wieprzowego1 cebula1 paprykaząbek czosnku200 g pieczarekłyżeczka papryki słodkiejpieprzsólliść laurowyziele angielskie1 łyżeczka s... czytaj dalej...
Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.
w minimalnym stopniu nie przypomina to placka po węgiersku. nie nazywa się czegoś nazwą kompletnie do tego nie pasującą.