Rafaello bez problemu można kupić w każdym sklepie spożywczym, dlaczego postanowiłam zrobić je w domu? A dlaczego nie?! Te słodkie kokosowe kuleczki to wynik moich wędrówek po internecie. Czasami trafiam na przepisy, które gdyby mogły przemawiać krzyczały by do mnie: "Musisz mnie zrobić! Koniecznie! Już, teraz natychmiast!". Ten przepis tak do mnie krzyczał:) Zrobiłam i nie żałuję, mój syn wracając ze szkoły zadzwonił i tylko zapytał kiedy będą gotowe. Zniknęły w ciągu trzech godzin. Rzadko widzę go, żeby... czytaj dalej...
A jakby cukier puder zastąpić mlekiem w proszku? nie robiłam tego jeszcze ale wydaje mi się że bardziej by smak nadzienia kupnego Rafaello przypominało właśnie z mlekiem w proszku
Oryginalne Rafaello jest konsystencją zbliżone do lekkiej masy budyniowej zamkniętej w kulce z wafelka, to domowe ma zwartą konsystencję. Twój pomysł pysznie brzmi - zrób obie wersje i koniecznie podziel się efektem, ja gdy będę robić ponownie Rafaello spróbuję Twojej propozycji :)
Właśnie nie przypomina mi to budyniu tylko mleko w proszku. I jeszcze jedno mi do głowy przyszło.A mianowicie nie dawałabym kokosu do masy tylko tyle właśnie mleka w proszku żeby to miało gęściejszą konsystencje ew dałabym rozkruszoną kokosankę /takie ciastko z dziurką :)/ :) Bede w piątek robić i podzielę się efektem smakowym bo fotki nie mam jak zrobić
nie wiedziałam, że wykonanie tych pralinek jest takie banalne - przepis muszę wypróbować - pozdrawiam :)))