Rafaello

Rafaello

Rafaello

Rafaello bez problemu można kupić w każdym sklepie spożywczym, dlaczego postanowiłam zrobić je w domu? A dlaczego nie?! Te słodkie kokosowe kuleczki to wynik moich wędrówek po internecie. Czasami trafiam na przepisy, które gdyby mogły przemawiać krzyczały by do mnie: "Musisz mnie zrobić! Koniecznie! Już, teraz natychmiast!". Ten przepis tak do mnie krzyczał:) Zrobiłam i nie żałuję, mój syn wracając ze szkoły zadzwonił i tylko zapytał kiedy będą gotowe. Zniknęły w ciągu trzech godzin. Rzadko widzę go, żeby... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
RAROSSA, 15 listopada 2013 19:36:31

Ale narobiłaś mi apetytu, ślicznie wyglądają

Gosia, 15 listopada 2013 22:41:13

Muszę je zrobić!:)

Czarnowłosa , 20 kwietnia 2014 11:36:07

Moja rodzina kocha rafaello. Muszę je zrobić.

Joanna J, 4 maja 2014 20:08:06

A jakby cukier puder zastąpić mlekiem w proszku? nie robiłam tego jeszcze ale wydaje mi się że bardziej by smak nadzienia kupnego Rafaello przypominało właśnie z mlekiem w proszku

Magdalena Kochańczyk, 4 maja 2014 20:15:26

Oryginalne Rafaello jest konsystencją zbliżone do lekkiej masy budyniowej zamkniętej w kulce z wafelka, to domowe ma zwartą konsystencję. Twój pomysł pysznie brzmi - zrób obie wersje i koniecznie podziel się efektem, ja gdy będę robić ponownie Rafaello spróbuję Twojej propozycji :)

Joanna J, 4 maja 2014 21:57:24

Właśnie nie przypomina mi to budyniu tylko mleko w proszku. I jeszcze jedno mi do głowy przyszło.A mianowicie nie dawałabym kokosu do masy tylko tyle właśnie mleka w proszku żeby to miało gęściejszą konsystencje ew dałabym rozkruszoną kokosankę /takie ciastko z dziurką :)/ :) Bede w piątek robić i podzielę się efektem smakowym bo fotki nie mam jak zrobić

Halina Joskowska, 2 czerwca 2014 00:18:09

nie wiedziałam, że wykonanie tych pralinek jest takie banalne - przepis muszę wypróbować - pozdrawiam :)))