kuleczki kokosowe - 434 przepisów

Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 96

miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki : * 21 herbatników * pół kostki masła * 200 g wiórków kokosowych * tabliczka białej czekolady * mała śmietana kremówka * migdały Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć. Masło(...)rozpuścić z czekoladą i kremówką. Zalać herbatniki, dodać 150 g wiórków kokosowych, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Z powstałej  masy formować kuleczki, do środka włożyć po jednym całym migdale. Powstałe kuleczki obtoczyć w pozostałych wiórkach, odstawić na godzinę. Kuleczki są kruche, pyszne. Nie dodawałam już cukru, były słodkie. W marcowym wyzwaniu wzięli udział : Paulina   mojapasjasmaku.blogspot.com Kasia

Magiczne Życie Marty
Kokosowe pralinki/ kuleczki rafaello 143

Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym co nieco nie zmieniła. Nie miałam rumu, więc   dodałam aromat migdałowy, w środku natomiast zamieściłam małą niespodziankę w postaci migdałów, a kuleczkę dodatkowo obtoczyłam w wiórkach kokosowych. Składniki na ok. 20-25 sztuk: 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka zmielonych herbatników (niecałe opakowanie 100g) 8 łyżek miękkiego masła(...)ściereczce i za pomocą wałka drobno pokrusz). Mieszamy ręką do czasu połączenia się składników. Formułujemy niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Do środka dodajemy po jednym migdale. Obtaczamy kuleczki w wiórkach kokosowych wysypanych na talerz. Tak przygotowane pralinki wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 575

krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam kawowego) dodatkowo: kuleczki kokosowe do dekoracji wykonanie: 100 g wiórek kokosowych blendujemy przez ok. 3 min. aż wiórka staną się „mokre”. W garnku mieszamy serek mascarpone, likier oraz rozdrobnione wiórka(...)stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe kuleczki jaglane (typu rafaello) 79

Kokosowe kuleczki jaglane to pomysł na nieco zdrowsze a'la rafaello. Wbrew pozorom kasza jaglana nie jest tutaj mocno wyczuwalna. Kuleczki w smaku są lekko słodkie, a cała masa jest bardzo delikatna. Jeżeli macie ochotę na bardziej tradycyjne rafaello to zachęcam do przygotowania kuleczek z  TEGO przepisu. Kokosowe kuleczki jaglane najlepiej przygotować dzień przed podaniem, ponieważ muszą być mocno(...)schłodzone. Składniki na 18-20 kuleczek: 18-20 migdałów 2/3 szklanki cukru pudru 1 i 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki malibu 1 łyżka oleju kokosowego 100 g kaszy jaglanej (około 1/2 szklanki) 1 szklanka wody szczypta soli Kaszę jaglaną wsypać na suchą patelnię. Prażyć do momentu, aż poczujemy lekko orzechowy zapach. Uprażoną kaszę wsypać na sitko i przelać wrzątkiem

Ugotować
Kulki serowo-kokosowe 578

Zamiast kuleczek rafaello zrobiłam kuleczki serowo kokosowe, takie kuleczki były bardzo smaczne, szybko zniknęły z talerza. Kulki serowo-kokosowe SKŁADNIKI: ser biały - 400 g wiórki kokosowe - 100 g cukier - 6 łyżek żółtka jaj - 2 szt  PRZYGOTOWANIE: Ser biały pokroić na kawałki, przełożyć do miski.  Następnie dodać do sera cukier, żółtka jaj i wiórki kokosowe.  Dobrze wyrobić masę(...)gotowej masy formować kuleczki serowo kokosowe, wielkości orzecha włoskiego.  Wierzchu kuleczek już nie obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Schłodzić w lodówce.  Z tego przepisu wychodzi 29 kulek.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Kuleczki a la rafaello w strzelającej posypce 141

Dziś przepis na kuleczki a la refaello w strzelalającej posypce. Uwielbiam te małe kokosowe kuleczki. Dlatego często przygotowuje je również w domowej wersji. Dzisiejszy przepis na te kokosowe pralinki różni się od oryginału. Nie ma migdałów, ale za to jest wersja w strzelającej posypce. Ta wersja sprawdza się rewelacyjne zwłaszcza na przyjęciach. Przepis na domowe a la rafaello jest naprawdę(...)można z niej było formować pralinki). W dłoniach formujemy szybko kuliki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze i obtaczamy je w strzelającej posypce lub w wersji tradycyjnej w wiórkach kokosowych. Kuleczki a la rafaello przekładamy do lodówki w celu schłodzenia na około 2 godziny lub w wersji ekspresowej na do zamrażalnika na 15-20 minut (czas w zależności od lodówki

Słodkie okruszki
proste kokosowe pralinki a la Rafaello 134

migdałów ok. 25 g wiórek kokosowych wykonanie: Migdały zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na ok. 10 min. i obieramy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Herbatniki kruszymy np. przy pomocy wałka lub w moździerzu i dodajemy do masy. Mieszamy ręką lub szpatułką do połączenia. Z powstałej masy formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. W środek

Domowy Smak Jedzenia
Kuleczki Bounty 329

Smakują jak kupne batoniki Bounty, które już chyba każdy z nas miał okazję spróbować ;) Małe, słodkie, obłędnie kokosowe kuleczki oblane czekoladą. Nikt się im nie oprze! :D Przypominam również, że na blogu znajdziecie przepis na Ciasto Bounty . Nieskromnie powiem, że jest to najpopularniejszy przepis na Nastoletnich! Serdecznie polecam! Składniki: (na ok. 30 sztuk) 1/2 szkl mleka 70 g masła(...)lodówce minimum 60 minut. Im dłużej, tym lepiej. U mnie kuleczki chłodziły się ok. 5 godzin ;)   Czekoladę wraz z łyżeczką oleju rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Każdą kokosową kuleczkę zanurzyć w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Krem a'la ferrero rocher 96

długiej przerwie od kaszy jaglanej w końcu pojawia się przepis z kaszą w roli głównej. Pamiętacie słynne kuleczki kokosowe inspirowane kuleczkami rafaello? ( PRZEPIS ) Do przygotowania tego kremu, za inspirację, posłużyły inne, słynne słodkości, a mianowicie czekoladki ferrero rocher. Oczywiście, musiałam je tak zmodyfikować, żeby były pyszne, ale także bardzo zdrowe :) W efekcie powstał ten krem, trochę przypomina w konsystencji budyń(...)Smakuje doskonale ze świeżymi truskawkami lub bananem :) Spróbujcie sami :) Krem a'la ferrero rocher 150 g  kaszy jaglanej 250 ml mleczka kokosowego 2 łyżki miodu 2 łyżki kakao 100 g orzechów laskowych 40 g odżywki białkowej o smaku solonego Karmelu ( można pominąć) Kaszę ugotuj do miękkości w mleczku kokosowym. Gdy będzie już miękka przełóż ją do misy blendera, dodaj

365 dni dookoła kuchni
KULKI KOKOSOWE 258

Przepyszne kuleczki kokosowe, w smaku i wyglądzie przypominające znane i lubiane Rafaello. SKŁADNIKI (około 50 sztuk) 20 dag masła szklanka cukru pudru cukier waniliowy 2 jajka 25  dag wiórków kokosowych 180 dag herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodać jajka, i dalej uciera ć . Następnie wiórki kokosowe(...)łyżek pozostawić do obtoczenia) i ponownie wymiesza ć . Masę wstawić na godzinę do lodówki. Herbatniki rozdrobnić np. za pomocą blendera, i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
"Bounty" w białej czekoladzie 89

akurat takiej nie miałam pod ręką, a że późny wieczór już byl- użyłam białej. Też wyszło bardzo pysznie. Może troszkę bardziej słodko. Ale co tam:) Na 15 kuleczek użyłam: 20dkg wiórków kokosowych 7 dkg masła 5 dkg cukru pudru  100 ml śmietany kremowki 30%  Do polewy: 20 dkg białej czekolady ( lub mlecznej) 50 ml mleka lub śmietanki ( opcjonalnie(...)kąpieli wodnej. Jeśli będzie bardzo gęsta dodać mleko lub śmietanki. Woda z wodnej kąpieli nie może się gotowac, ma być tylko gorąca. Za pomocą wykałaczki i łyżeczki obtaczać kuleczki kokosowe w czekoladzie i układać na talerzu wyłożonym papierem pergaminowym. Gdy czekolada zastygnie można zajadać.  Jeśli kuleczki były chłodzone w zamrażarce trzeba zaczekać aż zmiękną;) Najlepiej przechowywać w lodówce

Maślane ciasteczko
Jaglane Rafaello 82

Nazwą od razu zdradziłam Wam z czego wykonane są te kokosowe kuleczki, a pewnie nikt by się tego nie domyślił :) Brak elementu zaskoczenia. Trudno ;) Głównym ich składnikiem jest oczywiście bardzo wartościowa kasza jaglana (nazywana „królową wszystkich kasz”) gotowana w mleku kokosowym, następnie zmiksowana z wiórkami kokosowymi, kokosowym olejem, ekstraktem waniliowym, dosłodzona syropem klonowym i nadziana migdałem (jak w oryginalnych kuleczkach(...)można jeszcze dolać odrobinę syropu :) Ze zmiksowanej masy jaglanej formujemy w dłoniach kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego (można też zrobić troszkę mniejsze). Nadziewamy je migdałem. Na koniec kuleczki obtaczamy dokładnie w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na ok. godzinę. W lodówce jaglane Rafaello przechowujemy do 3 dni. Smacznego

MyCookBook.pl
Kuleczki Rafaello 280

Kokosowe kuleczki nadziane migdałami, w smaku bardzo zbliżone do znanych nam wszystkich kupnych Rafaello ;) Ich przygotowanie nie sprawia żadnego problemu, masa jest zwarta i łatwa w formowaniu. Sprawdzą się doskonale na małych i dużych uroczystościach. Polecam! Składniki: (na około 25 kuleczek) 100 g miękkiego masła 1 małe jajko 100 g cukru pudru  1 op. cukru waniliowego(...)wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek 80 g herbatników około 25 sztuk migdałów Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym do puszystości. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę schłodzić w lodówce minimum 30 minut. W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka) Dodać je do schłodzonej masy

Nastoletnie Wypiekanie
Domowe rafaello. 2890

migdałową niespodzianką w środku ,rafaello .Bardzo prosto się robią i znikają równie szybko .Kochasz kokos? . Składniki ,około 20 małych kuleczek : 1 tabliczka dobrej jakości białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 3/ 4 szklanki wiórków kokosowych do masy 20 migdałów bez łupinki 0,5 szklanki wiórków kokosowych do obtaczania Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej .W misce ubić dokładnie(...)kokosowe do połączenia składników. Masę przekładamy do lodówki na około 20 minut . Po tym czasie odrywamy kawałki masy i umieszczając w każdej migdał formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych .Kuleczki przechowujemy w lodówce .Smacznego. Przepis z bloga Kawa cynamonem pachnąca

Ladylaura.
Tort kokosowy ala Raffaello 316

Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Lubicie smak rozpływających się w ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny(...)KREM KOKOSOWY: 500 ml. śmietany kremówki 36 % 160 g. białej czekolady 5 łyżek wiórek kokosowych DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. 2 łyżki wiórek kokosowych 8 łyżek płatków migdałowych 200 ml. śmietany kremówki 8-10 kuleczek Raffaello DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Uwaga!: Nasączamy herbatą tylko górę tortu! Pierwszy i drugi biszkoptowy blat wchłonie sok z konfitury! Wykonanie Tortu: BISZKOPT

Domowe Torty